Avtor / Sporočilo

Egipčanska kulinarika

barakuda



Pridružen/-a: 21.02. 2008, 13:38
Prispevkov: 114
Kraj: Gorenjska
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 10 Maj 2008 19:50     Naslov sporočila:

bety, se ga še spomniš Laughing Laughing Laughing

tale si pa res zasluži malo prostora pod temo egipčanska kulinarika, čeprav so njegova specialitete testenine





Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bety



Pridružen/-a: 20.01. 2008, 21:45
Prispevkov: 569
Kraj: Nekje na gorenjskem
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 11 Maj 2008 08:25     Naslov sporočila:

O, seveda se ga spomnim Smile Hassan ...
Tale si pa res, ampak čist res zasluži mesto tukaj Smile
Hudooooo dobro kuha, letos bom kar pogrešala njegovo kulinariko, ga bom šla pa verjetno mal pogledat, pa pozdravit. Pa unadva klovna grem tud pozdravit (sej veš Barakuda Wink ).
_________________
بتي
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bety



Pridružen/-a: 20.01. 2008, 21:45
Prispevkov: 569
Kraj: Nekje na gorenjskem
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 11 Maj 2008 20:18     Naslov sporočila:

Popravek: pogledat grem samo enega od teh klovnov (Z.), ker je drugi (M.) šel delat drugam, v Hadabo. Sta mi pravkar sporočila. Upam, da je vsaj Hasan še na svojem mestu Rolling Eyes
_________________
بتي
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ALENKA206



Pridružen/-a: 16.02. 2008, 12:12
Prispevkov: 139
Kraj: NOVA GORICA
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 14 Maj 2008 08:24     Naslov sporočila:

Bety neštetokrat hvala za recepte. Si prava zakladnica.
Letos sem v Tuniziji gledala in seveda iskala knjige na temo Tunizijske kulinarike a so jih žal imeli samo v francoskem jeziku Shocked Ja pa v ruskem Confused Vprašala sem prodajalce kako pa kaj v italjanščini in angleščini pa nisem dobila nekega jasnega odgovora, razen to da nimajo. Vem, da Tunizijska in Egipčanska kuhinja nista enaki ampak, mi je bilo nekaj njihovih svari kar ok. Bom probala pa v Egiptu najti kakšno knjigo. Še zmeraj imam raje knjige kot računalnik Very Happy Pa moram priznati, da mi ang ne leži toliko kot itj Cool
No hvala še enkrat za vse, pozdrav iz Primorske
Alenka
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vito



Pridružen/-a: 29.02. 2008, 18:16
Prispevkov: 99
Kraj: Notranjska
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 14 Maj 2008 12:03     Naslov sporočila:

Urša lahko prinesemo v Egipt recimo KRAŠKI PRŠUT..... Very Happy Wink
_________________
Lep pozdrav

Vito
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
habibti
Administrator foruma


Pridružen/-a: 16.01. 2008, 15:36
Prispevkov: 2069
Kraj: Sharm El Sheikh
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 14 Maj 2008 13:29     Naslov sporočila:

Seveda...ga bomo veseli Very Happy
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
shams



Pridružen/-a: 25.02. 2008, 09:45
Prispevkov: 253
Kraj: Hurghada
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 19 Maj 2008 13:38     Naslov sporočila:

mmmmmmmmmmmm......

Jaz sem se najbolj veselila da bomo imeli gril ko pridem v Slovenijo...
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bety



Pridružen/-a: 20.01. 2008, 21:45
Prispevkov: 569
Kraj: Nekje na gorenjskem
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 01 Jul 2008 10:24     Naslov sporočila:

Evo moj hladilnik letos ... Laughing Važno, da je sok Smile
Res so odlični, morate probat!





Aja, tistle Beyti ni sok, ampak jagodno mleko. Tudi ful dobro Razz .
Pa brez zamere, ker je nametano, smo vse komaj not nažokali Wink
Milke smo prinesli s sabo in jih tudi cele odnesli nazaj domov, male snickers, bounty in mars pa smo že dobili v minibaru in so tudi cele ostale. Nismo neki sladkosnedi, očitno ... Pa viski, ki ga vidite na zgornji sliki levo, je tud ostal skoraj cel Shocked !
_________________
بتي
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Nannn



Pridružen/-a: 22.01. 2008, 22:41
Prispevkov: 219
Kraj: Kamnik
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 01 Jul 2008 10:32     Naslov sporočila:

Hej te soki so zakon Very Happy mi smo jih dobil vsak dan v mini bar poleg vode...sem jih sla se zadnji dan nakupovat za domov samo kaj ko so tako hitro sli...
_________________
انيته
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Yahoo Messenger - naslov
Bety



Pridružen/-a: 20.01. 2008, 21:45
Prispevkov: 569
Kraj: Nekje na gorenjskem
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 16 Jul 2008 19:46     Naslov sporočila:

Namesto sprite-a v Egiptu dobite 7UP,
namesto cole dobite PEPSI,
namesto fante pa MIRINDA.
Laughing Laughing Laughing
_________________
بتي
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
shams



Pridružen/-a: 25.02. 2008, 09:45
Prispevkov: 253
Kraj: Hurghada
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 16 Jul 2008 21:37     Naslov sporočila:

Pa dobite tudi MIRINDA APLE... MMMMMMMMM
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bety



Pridružen/-a: 20.01. 2008, 21:45
Prispevkov: 569
Kraj: Nekje na gorenjskem
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 16 Jul 2008 22:07     Naslov sporočila:

A reeees? Te pa še nisem probala.
Shams, spet si mi dala razlog, da pridem v Egipt Wink
_________________
بتي
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
habibti
Administrator foruma


Pridružen/-a: 16.01. 2008, 15:36
Prispevkov: 2069
Kraj: Sharm El Sheikh
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 04 Sep 2008 11:26     Naslov sporočila:

Ramadan sweet - Ateif
Ateif is a special Ramadan sweet. Throughout Egypt tents are found which sell dough for baklava, konafa or ataif during the fasting month. In that case filling is only needed and you will have a delicious sweet. We are not really sure about Sharm, but the dough can also be prepared at home. It will obviously take a bit more time.

It is a very easy-made sweet, and it's very delicious.

Ateif
Ingredients
Batter
* 1 1/2 teaspoons active dry yeast
* 1 1/2 cups lukewarm water
* 1 teaspoon sugar
* 1 1/3 cups all-purpose flour

Syrup
* 2 1/2 cups sugar
* 1 1/4 cups water
* 1 tablespoon lemon juice
* 1-2 tablespoon rose water
* vegetable oil

Stuffing
* 2 cups coarsely chopped walnuts or almonds
* 4 tablespoons sugar
* 2 teaspoons ground cinnamon

Directions
1. Dissolve yeast in sugar and 1/2 cup of water. let it froth for 10 minutes.
2. Put the flour in a large bowl. Add the yeast mixture and remaining water gradually.
3. Beat vigorously into a creamy lump-free batter.
4. Cover the bowl with plastic wrap and leave in a warm place for an hour.
5. To make the syrup, bring the water to a boil with sugar and lemon juice. Simmer for 10 minutes. Stir in the rose water and simmer for a few more seconds. Allow to cool.
6. Heat an oiled skillet until it is very hot. Reduce the heat to medium.
7. Pour a half ladle of batter into the skillet, allowing it to spread. fry only one side of the pancake. when little holes appear, lift them out and set them on a platter to be stuffed.
8. Put a heaping tablespoon of stuffing in the middle of each pancake. fold in half and pinch the edges tightly to allow no filling to escape.
9.Deep fry a few at a time in medium hot oil about 1 inch deep. Remove when they turn pale brown.
10. Drain on paper towels. Dip, while hot, in the syrup. pour the remaining syrup over the top of all of them and serve either hot or cold.

Preparation before feeling






Ready made
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
blondinka84



Pridružen/-a: 25.08. 2008, 17:33
Prispevkov: 67
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 18 Sep 2008 14:51     Naslov sporočila:

mmm...tele male palačinkice so pa full okusne.smo jih jedli vsak dan za zajtrk Laughing
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bety



Pridružen/-a: 20.01. 2008, 21:45
Prispevkov: 569
Kraj: Nekje na gorenjskem
Odgovori s citatom
PrispevekObjavljeno: 19 Okt 2008 21:29     Naslov sporočila:

V petek sem po dolgem času imela možnost jesti arabsko hrano in jo priporočam tudi vam.

Prijatelj (po rodu arabec) me je peljal v fast food na Trubarjevi 40 v Ljubljani, kjer ponujajo pravo arabsko hrano. Ko sva midva prišla tja, je bila presenetljiva gužva in menda da zadeva kar fajn lavfa Smile. Lastnik je Palestinec in govori arabsko in slovensko. Priznam, da sem se tam počutila kot v Egiptu. Nekaj besed smo spregovorili v arabščini, sicer pa v slovenščini. Lokal je majhen, ima samo dve ali tri mizice in nekaj stolov, sicer pa zelo prijeten. Lastnik je izredno prijazen možakar.

V lokalu tako lahko poskusite falafel, fatajer (arabska pica), homos, šiškebab, kubbe in še kaj. Aja, tudi arabski čaj lahko pijete, pa njihove slaščice jeste. Njam, je bla dobra baklava!

Odprto imajo vsak dan med 10 in 24 uro,
ob nedeljah in praznikih pa med 13 in 22 uro!

Še en lokal z arabsko hrano menda stoji tudi v Kamniku.

Poskusite in poročajte kako vam je bilo všeč.
Pa dober tek!
_________________
بتي
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

 


Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu